Frid över jorden och in i våra hjärtan

Här kommer en liten hälsning från bönedagarna på båten Shalom.

25-27 sept var det alltså bönedagar för medarbetare i Equmeniakyrkan i Region Öst. Vi var ett 20-tal som var med och vi hade fina goda dagar med sol och vind, lite vågor ibland och härliga havsstänk när vi åkte över Kalmarsund.

För mig som inte är till havs jämt var det ett härligt avbrott i det som annars för mig är stads-vardagen. För så fungerar vi människor ofta, när vi kommer till något som är annorlunda, och gärna där naturen och Guds skapelse är mer orörd, då hinner våra tankar ikapp, då får vi tid till reflektion och till att vända oss mer aktivt mot vår skapare!

Så dessa dagar var framförallt en tid för bön och undervisning, goda samtal och bibelstudier om att leda församling. Samtidigt var det en god tid för pastorer och diakoner i vår region att få ladda batterierna, komma hem inspirerade i bön och energi, att ta ut sikte igen.

Shalom är ju kanske det mest kända hebreiska ordet, som betyder FRID. En fin hälsning till oss alla och till alla som båten möter, fridshälsning och önskan att Guds frid ska få möta oss, komma över jorden och in i våra hjärtan.
Jesus själv säger i Joh 14:27 “Frid lämnar jag kvar åt er, min frid ger jag er. Jag ger er inte det som världen ger. Känn ingen oro och tappa inte modet.”

/Hanna-Sara