När det inte blev som man tänkt sig…

När det inte blev som man tänkt sig … då står vi ibland handfallna. Skärvorna kan skava eller i värsta fall orsaka skada och vi måste förhålla oss till det. Ibland ignorerar vi att det blivit som det blev, och ibland smärtar det något enormt i oss så att vi inte vet vad vi gör av oss själva. Med tiden lär vi oss ofta leva med det som blivit, men vi kan också hitta vägar framåt och växa som människor i mötet med vårt eget.

Västerportkyrkan vill vara en kyrka för hela livet – även det smärtsamma och det svåra. Vi vill också ge resurser för att växa och mogna som person och som kristen igenom hela livet. Därför har vi bjudit in Britta Hermansson, som är pastor, författare och riksevangelist i Equmeniakyrkan. Hon har även lett partiledarutfrågningarna i Vårgårda, och har podden “Brittas vardagsrum”.

Britta Hermanssons bok ”De vi ville bli” handlar om hur man hanterar de mörka stråken i livet, sorg som drabbar en eller saker som hänt oss eller vår omgivning som påverkar. Boken är skriven utifrån hennes egen erfarenhet av att växa upp i en familj med sorg, och att sorgen egentligen var hennes första språk. Ett möte med det smärtsamma var oundvikligt för att växa vidare som person för henne.

Hon kommer till oss och pratar om att hitta sina tre livstrådar – att helt enkelt hitta vägar och resurser för att hantera dessa mörka stråk i livet och framförallt om att hitta till de vi vill bli.

VARMT VÄLKOMNA!