Markusåret

”Här börjar glädjebudet om Jesus Kristus, Guds son” (Mark 1:1) Med denna hälsning börjar Markusevangeliet. Markus är det äldsta och kortaste evangeliet. Fullt av det glada budskapet om Jesus; som det berättades av de första lärjungarna och lika relevant för oss idag.

Därför firar vi gemensamt i Equmeniakyrkan under läsåret 2017/2018 ”Markusåret”. Detta initiativ tas med syfte av att öka intresset för bibelläsning. Under året kommer vi på olika sätt att läsa, gestalta och upptäcka Jesus tillsammans med Markus.

Om du vill läsa Bibeln är Markusevangeliet bra att börja med, att doppa tårna i. Om du redan läst mycket är Markusevangeliet också perfekt för en djupdykning.

Markusåret kommer att prägla våra samlingar. T.ex så kommer Bibelsamtalen att utgå ifrån Markusevangeliet, och söndagarnas predikningar kommer att utgå ifrån läsningen av boken Markus runt på 90 dagar, en bok som Equmeniakyrkan tagit fram särskilt för detta läsår. Denna bok kan alla som vill få, en per hushåll.
Söndagsskolan kommer också att följa Markusåret och ha Markusevangeliet som tema. Och vill man ha en rejäl utmaning kan man tillsammans med Hanna-Sara Leones försöka lära sig Markusevangeliet utantill, åtminstone så långt minnet räcker 😉

Detta är några exempel på hur Markusåret kommer synas under hösten.

Välkommen att under året läsa Markus och möta Jesus tillsammans. Nedan kommer en läsningsplan för boken Markus runt på 90 dagar:

(vi börjar läsningen 11/9, v. 37)

v. 37: vecka 1
v. 38: vecka 2
v. 39: vecka 3
v. 40: vecka 4
v. 41: vecka 5
v. 42: vecka 6
v. 43: vecka 7
v. 44: vecka 8
v. 45: vecka 9
v. 46: vecka 10
v. 47: vecka 11
v. 48: vecka 12
v. 49: vecka 13

Välkomna att upptäcka mer av Jesus genom Markus!