Konfirmationslägret 2017

Nu har årets konfaläger avslutats!
Vilket härligt intensivt läger vi haft!

Vår församling är en av fem arrangerande församlingar för detta läger, som tar emot ungdomar från hela Sverige som vill konfirmera sig här. Vi har i år haft konfirmander från bl.a. Småland och våra trakter, Skåne, Göteborg, Uppland och Stockholm. En spridd skara där man kommer och inte känner varandra alls, kanske bara någon enstaka, och sen lär de känna varandra och får vänner för livet och ett minne för livet.

Inte bara för att de har roligt och får vara med om många spännande aktiviteter och får vara ensamma iväg utan familj under tre veckor på Öland. Minnet består också i för många en upplevelse av vem Gud är. Genom lektioner, samtal och andakter får de lära känna vår Herre, men också genom gemenskapen och aktiviteterna.

Man märker också hur gottgörande det är för deras personligheter att få finnas i en god gemenskap som vi lyckas skapa med Guds nåd. För många innebär den en start i en upprättande process för deras själsliga liv också!

En vanlig dag ser ut ungefär så här för oss:

7.30 Väckning
8.00 Frukost
9.00 Samling i grupperna
9.30 Lektion
11.00 Rast
11.30 Lektion
13.00 Lunch
14.00 Fritidsaktivitet
16.00 Egentids-timme
17.00 Middag
18.00 Körövning
19.00 Kvällsaktivitet
20.30 Kvällsfika
21.30 Andakt
22.30 Korridorssamling
23.00 Tystnad

Fullspäckat schema under tre veckor som ni ser.

Men när vi kommer hit att lägret är slut och man börjar ana att de fått lära känna Herren, kanske för första gången eller fått fördjupa sin relation till honom, då känns det värt allt slit! Och då bara njuter man och gläds!

Tack alla ni som varit med och bett för konfirmander, ledare och hela lägret! Det gör stor skillnad! Fortsätt gärna bära lägret i bön i efterhand också, en hemkomst för många där de inte har vännerna med sig, och inte vanorna. Då behöver de ännu mer av Guds närvaro i sina liv!