#klimatfasta

På onsdag 6 mars börjar fastetiden, förberedelsen för påsken. Det är en 40 dagars lång period där man kan avstå från något för att bereda plats för Herren och förbereda sig för påsken.

Equmeniakyrkan uppmanar till klimatfasta under denna period, att avstå från något som skapar utrymme för vår värld att återhämta sig, också det ett sätt att mer konkret träda in i Guds kallelse att värna om vår jord och ta hand om den.

Equmeniakyrkan uppmärksammar tre områden för klimatfastan: mat, resor, konsumtion.
– att gärna äta ekologiska alternativt, säsongsbetonade råvaror, gärna vegetariskt.
– att välja klimatsmarta resor, kollektivtrafik, cykel och promenader.
– att välja secondhand och återbruk, eller till och med att avstå från att handla, kanske laga trasiga saker, låna av grannen.
Som bekant – bara fantasin sätter gränser!

När det gäller vegetarisk mat brukar en vanlig invändning vara att man inte blir lika mätt, att det är svårt att laga eller svårt att få god smak. Men nu ska jag bjuda på min absoluta favoritrecept när det gäller vegetarisk mat som är god och mättande! Spenatcrepes med svampfyllning.

För mer tips och material – se www.klimatfasta.nu
Välkommen med!