NY Info med anledning av Corona

Uppdaterad 28-03-2020
Kära församling!

Nu har vi fått nya direktiv om att man inte får samlas i grupper om mer än 50 personer och uppmaningar att verkligen vara extra försiktiga och eftertänksamma när vi rör oss ute eller reser i landet.
Så nu ställer vi om lite grann.

Styrelsen har samrått och vi har beslutat att ställa in gudstjänsterna tills restriktionerna hävs, trots att vi inte samlar 50 pers. Vi vill ta det säkra före det osäkra.

Däremot håller vi kyrkan öppen för bön för den som vill, vid de tillfällen vi skulle haft gudstjänst. Så imorgon söndag kl.10 är jag på plats och möter gärna dig för bön om du är frisk och inte tillhör en riskgrupp.

Det är viktigt att komma ihåg att kyrkan inte stänger, utan ställer om. När allt omkring stormar är det viktigt att kyrkan, och ytterst sett Herren, kan vara klippan att stå på, att hålla fast vid. Det finns det många sätt för.

Annars hänvisar vi till SVTs direktsända gudstjänst från Equmeniakyrkan i Hovslätt imorgon, där vår regionala kyrkoledare Peter Bernhardsson predikar.

På vår hemsida har jag samlat ytterligare tips och länkar på saker att ta till i dessa tider av karantän och isolering. https://www.vasterportkyrkan.se/tips-i-corona-tider/
Sidan kommer att uppdateras med fler tips löpande.

Nu är min främsta önskan att du ska ta dig extra tid för bön och andakt hemma. Kanske läsa igenom Apostlagärningarna igen, eller välja en annan bok att läsa, t.ex Kolosserbrevet. Eller ”Första Coronabrevet” (finns på vår hemsida).

Andakt för dig själv, men kanske också med dem du har omkring dig. Nu har vi alla möjligheter att ta gemenskapen och omsorgen till nya nivåer. Jag skulle önska att ni ringer varandra, kanske särskilt dem du inte brukar höras med. Kanske kan du gå en promenad i friska luften med någon annan, eller så kan du be ihop med någon på telefon.
Värdgrupperna får gärna aktiveras till omsorgsgrupper.

Och vi är flera stycken som gärna handlar åt dig om du tillhör en riskgrupp.
Våga ta emot hjälp!
(Ring i så fall Hanna-Sara, 070-1450698)

Och vi som kan – kom ihåg att fortsätta leva ute i samhället. Utan rädsla, men med försiktighet! Handla av lokala och små företag. Kanske dags att skippa lunchlådan och äta ute. #supportlocal är viktigt i denna tid.

Jag vill också påminna om att du kan ge en #karantänkollekt genom att swisha till vår församling: 123 468 8446.

En bön att be – om och om igen.
Herre,
Låt ingenting dra mig bort från Din kärlek,
Varken hälsa eller sjukdom
Rikedom eller fattigdom
Ära eller vanära
Långt liv eller kort liv.
Må jag aldrig söka eller välja att vara någon annan
Än den Du vill att jag ska vara.
Amen.

Med önskan om FRID i denna tid!
/Hanna-Sara, Josué och styrelsen