Hejdå Solvägen 16B

Hejdå Solvägen 16B. Eller Ungdomsgården som du hetat hos oss.
Du har under många, många år huserat barn och ungdomar, föräldrar och ledare i kyrklig verksamhet som vi kallar det.
Eller liv och gemenskap som vi också kallar det.

Det har varit söndagsskola, tonår, scouter och spontana träffar och säkert mer än jag vet.
Du har gjort möten möjliga. Möten med vår Gud, möten mellan oss människor, mellan generationer. Du har satt samman folk i grupper, som annars kanske inte skulle mötts. Du har gjort så att folk har fått vänner, ett sammanhang, en församling.
Och nu ska du bli ett hem åt en familj!

Det är förändringens tid för dig, Solvägen 16B.
Som Predikaren 3 säger:
Det finns en tid för allt som sker under himlen:
en tid att riva ner, en tid att bygga upp,
en tid att plantera, en tid att rycka upp,
en tid att riva sönder, en tid att sy ihop.
Det är förändringens tid på grund av att vi alltid måste se till våra förutsättningar och behov. Som kyrka och som människor måste vi leva med vår tid, vår kallelse och oss själva.
Men liv och gemenskap kommer det alltid finnas kallelse till – behov av – och längtan efter. Så det fortsätter vi att skapa utrymme för.

Hejdå Solvägen 16B. Vi tar med oss det goda du fått ge oss, och tackar dig och alla ledare och eldsjälar för det som varit och sträcker oss framåt mot det som kommer oss till mötes.

Tack Gud för allt gott du ger oss i varje tid.
Tack för åren på Solvägen 16B.
Vi ber för alla människor som passerat igenom verksamheten, livet och gemenskapen, på Ungdomsgården. Påminn dem om dig själv Herre.

Att du alltid finns nära – oavsett yttre omständigheter.
Vi ber nu också för vår församlings arbete med barn och unga i Kalmar.
Vägled oss, öppna vägar och dörrar.
Gör oss kreativa i hur vi nu ska forma livet och gemenskapen med dig och med varandra.
Amen.

UPPDATERAT: Vill du följa renoveringen så har familjen som köpt huset nu ett instagram-konto där de visar allt som sker. Följ @kyrkan_pa_solvagen.