Bo i kärnan av Kalmar?

Nu finns det lediga rum i vår studentlägenhet!
Ska du flytta till Kalmar för att plugga? Eller kanske känner du någon som ska?

Västerportkyrkan ligger som namnet antyder, alldeles nära Västerport i gamla stadsmuren. För mig som hyfsat ny i stan känns det lite extra fint att kyrkans namn förklarar var kyrkan ligger, att man är en del av stadsbilden. Bevarandet av den gamla stadsmuren känns ju lite extra spännande också. Tänk bara på alla människor som har kommit in i stan via denna port!

I Västerportkyrkan har vi ytterligare portar. Kyrkporten, och så porten till trapphuset. Vi har ett antal lägenheter i kyrkans fastighet, med ett ypperligt fint läge mitt inne i stan, nära till universitetet, sport- och simhallen, och mycket annat i centrum såklart. En av lägenheterna renoverades förra året och det fungerar som en studentlägenhet med plats för tre personer. Studenterna får varsitt stort rymligt rum, och sedan delar man badrum, kök och vardagsrum. Två av rummen är nu lediga.
Vår förhoppning är såklart att kunna hjälpa några studenter som behöver boende, men också att kunna hjälpa dem till att hitta en gemenskap i församlingens närhet. En önskan och längtan är att man ska hitta en plats hos oss att få betjänas och få betjäna. En plats att lära känna folk i stan, fler än ”bara” studenter, och att få dela liv med andra, och kanske få komma i funktion med sina gåvor.

När jag flyttat som ny till olika städer har det alltid varit en glädje och välsignelse att få finnas nära en församling. Man träffar folk man annars inte hade träffat, och man umgås med dem man annars knappt skulle sagt hej till. Och framförallt får man berikas i den gemenskapen, och kan själv få berika andras liv. I lite tuffare tider har det också funnits stöttning och hjälp att få, praktisk och medmänsklig!

Är du intresserad? Välkommen att höra av dig till oss!

/Hanna-Sara Leones, församlingspastor och studentpastor.

hannasara@vasterportkyrkan.se