Bara ljuset kan besegra mörkret

Bara ljuset kan besegra mörkret är titeln på Sebastian Staksets bok, ett vittnesbörd om vad Gud gjort i hans liv. Vi i Västerportkyrkan, tillsammans med många kyrkor, har fått ett erbjudande från Sjöbergs förlag om att köpa in denna boken väldigt billigt för att sprida evangeliet till vår stad.

Vi har samtalat om det i styrelsen och samtal har förts på olika håll i vår stad. Idén föddes att göra något tillsammans med fler kring detta. Det har resulterat i att vi går samman med våra vänner i Lorensbergskyrkan, Vasakyrkan, Frälsningsarmén och Home och gör en satsning tillsammans.

Detta sker på två sätt:
1. Vi kommer att få möjlighet att ge boken som en julgåva till vänner och släkt, grannar eller kollegor.
2. Vi kommer att finnas på stan, utanför Baronen och utanför Kvasten tre lördagar i julhandeln. Där vill vi bjuda på glögg, kaffe och pepparkaka och ge boken som julgåva för den som intresserar sig.

Detta gör vi lördagen 1a, 2a och 3e advent:
30/11, 7/12 och 14/12, kl.11-14.

Västerportkyrkan kommer vara utgångsplatsen för dessa satsningar, för vi ligger ju så centralt till.
Vår önskan är att det finns folk med från alla församlingar vid alla tillfällen, vi har också olika gåvor och känner oss bekväma med olika sätt att betjäna människor.
En del samtalar mycket, en del ber i det tysta, en del är hejare på att fixa kaffe och glögg och att fixa det praktiska. I detta ska vi få vara oss själva – och så samarbetar vi och berättar om vår tro och möjliggör för människor att få höra evangeliet.

Varför berättar vi om vår tro? Jo, för att Jesus kallat oss till det, och för att vi tror att människor behöver Jesus i sina liv. För mig är det avgörande att få ha Jesus som klippan i mitt liv, och det vill jag ge vidare till fler!

Vi bjuder också in till två samlingar i januari för alla som fått boken och vill samtala vidare. Dessa datum är planerade till 16/1 kl.19 i Västerportkyrkan och 28/1 kl.19 i Lorensbergskyrkan.

En samling för bön inför denna satsning kommer vara 28/11 kl.18.30 i Lorensbergskyrkan. Vi kommer också be i våra respektive kyrkor och be gärna hemma för detta. Fråga också Herren vem du kan ge boken till, be honom lägga personer i ditt hjärta, och var lyhörd för vilka personer som kommer i dina tankar.

Har du frågor? Eller vill berätta när du vill hjälpa till, prata med någon av oss pastorer.